Wat is het?

Metalen zijn als element zonder verlies van kwaliteit eeuwig recyclebaar. Dat is niet zozeer de uitdaging. In de circulaire economie gaat het er juist om, om op een hoger niveau (product, onderdeel) materialen in te zetten en her te gebruiken voordat ze ter recycling worden aangeboden. In de recyclingstap moet daarnaast de kwaliteit van de stromen verhoogd worden om metalen met dezelfde kwaliteit in dezelfde hoeveelheid te krijgen.

Enkele voorbeelden:
  • Leveren van een oplossing in plaats van verkopen van een product
    Leveren van een verpakkingsmachine voor 10 jaar met een gegarandeerde capaciteit. U kunt optimaal ontwikkelen, produceren en onderhouden; gericht op hergebruik van de machine of onderdelen ervan. Varianten: het leveren van een landbouwvoertuig met specifieke eigenschappen voor 20 jaar of een gebouwschil voor 50 jaar.

  • Inzetten van herbruikbare delen
    Mengmachine voor de veevoederindustrie geheel modulair maken zodat onderdelen met een verschillende onderhoudsinterval of levensduur eenvoudig vervangen en gereviseerd kunnen worden. Een specifiek aandachtspunt hierbij zijn de elektronica componenten, het goed opnieuw beschikbaar krijgen van de hierin gebruikte metalen.

  • Inzetten van gebruikte delen
    Inkopen van stromen met secundaire producten die u effectief kunt inzetten zoals bijvoorbeeld leidingsystemen, constructiestaal, plaatdelen van omkasting of gevels.