Aanbod 2019

Er lopen al meerdere initiatieven waar u aan mee kunt doen, u vindt hieronder een overzicht.

Symposium De industrie maakt het circulair!  

Kom naar het symposium 'De industrie maakt het circulair!' op dinsdag 10 december 2019, hoor wat de nieuwste ontwikkelingen zijn van collega-ondernemers en vind uit wat het betekent voor uw onderneming.

Meer informatie en aanmelden via de websites van FME of Metaalunie.

CIRCO Tracks

In een Circular Business Design Track van Circo maken ondernemers kennis met de mogelijkheden van circulair ondernemen en ontwerpen (Initiate), verkennen kansen daarvan voor hun eigen business (Ideate) en zetten deze om in concrete acties (Implement).

In september 2019 starten meerdere workshoptracks die zich speciaal richten op sectoren en ketens binnen de maakindustrie:

Kijk hier voor een overzicht van alle Circular Business Design Tracks.

Innovatieprojecten

Vanuit het uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie worden de meerdere innovatieprojecten uitgevoerd of binnenkort gestart. De lijst met actuele projecten vindt u hieronder. Wilt u meer informatie of meedoen? Neem dan contact met ons op. 

  • Circulaire binnenwanden
  • Circulaire ICT Hardware
  • Herwinning zink en schoon schroot / duurzame geleiderail
  • Recycling indium uit platte beeldschermen (toekomstig zonnepanelen)
  • Warmte as a service / Circulaire CV-ketel
  • Matching secundaire grondstoffen

Grondstoffenscanner

Via de website www.grondstoffenscanner.nl kunt u eenvoudig de kritische grondstoffen in uw producten opzoeken. Dit levert een factsheet op met specifieke karakteristieken van de grondstof. U krijgt inzicht in de omvang van de wereldproductie, prijsfluctuaties, maar ook in risico’s, zoals exportrestricties, lage stabiliteit van bronlanden, milieu-impact en impact op biodiversiteit. Een uniek element van de scanner is het handelingsperspectief dat wordt geboden. Hiermee kan u tijdig in actie komen en op zoek gaan naar duurzame alternatieven. 

Ga naar www.grondstoffenscanner.nl voor meer informatie.