Actueel‎ > ‎

Verzilver de kansen van de Circulaire Metaalketen op 7 december

Geplaatst 11 nov. 2015 06:20 door Sven Heins   [ 11 nov. 2015 07:51 bijgewerkt ]
Laat u inspireren door collega-ondernemers en ervaar welke stappen u kunt zetten op weg naar een circulaire metaalketen. Circulair ondernemen is het antwoord op schaarste aan grondstoffen en bijbehorende prijsstijgingen. Maar bovenal biedt circulariteit kansen voor nieuwe businessmodellen.

Om die kansen te verzilveren, liggen er nog de nodige uitdagingen. Metaalunie heeft in het kader van het project ‘Circulaire Metaalketen’ ondernemers uitgedaagd (meer) circulair te gaan denken en doen. In de namiddag van 7 december staan praktijk, ervaringen delen, van elkaar leren, bewustwording en elkaar inspireren centraal.

Programma
Dagvoorzitter Mark Beumer (projectmanager bij Het Groene Brein) is actief met de zaal door kritische vragen te stellen. Aanwezigen blijven de gehele sessie direct betrokken en worden uitgedaagd in discussie te gaan.

In een inspirerende film wordt uitgelegd wat circulariteit is en wordt een aantal voorbeelden van circulariteit uitgewerkt. Daarnaast wordt aangegeven wat het belang van circulariteit is, en waarom we er niet meer omheen kunnen. Michel Schuurman, MVO-Nederland, vertelt over de zin en de onzin van een circulaire economie. Daarnaast vertellen vertegenwoordigers van bedrijven uit het mkb-metaal, die zich oriënteren op het vlak van circulariteit, verenigd in de community of practice, over hun ervaringen. Al bewust van de noodzaak van deze nieuwe manier van werken, willen zij u meenemen in hun proces.

In de mini-workshop CIRCO leert u waar uw kansen liggen in een circulaire economie. Project CIRCO "creating business through circular design" helpt bedrijven om een concrete stap te maken richting circulair ondernemen.  Na deze workshop volgt ‘de uitdaging’. Ambassadeurs delen hun ervaringen over de uitdagingen die zij tot nu toe zijn tegengekomen en die zij voorzien. Jeanette Levels, LBP Sight,  besluit de dag met een toelichting op het project Circulaire Metaalketen en hoe daarin kan worden geparticipeerd.

Start : 15.00 uur
Einde: 18.00 uur, met aansluitend borrel en buffet
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein 

Noteer 7 december in uw agenda en meldt u aan
Locatie: Koninklijke Metaalunie, Nieuwegein.


Meer informatie
Neem contact op met Gerard Wyfker: wyfker@metaalunie.nl.


Comments