Actueel‎ > ‎

Verdienmodellen in de circulaire economie

Geplaatst 23 aug. 2017 04:40 door Sven Heins
In theorie is de circulaire economie een onweerstaanbaar concept. Alles wat we maken, kunnen we ook weer afbreken en opnieuw in omloop brengen. Zo min mogelijk grondstoffen gaan verloren en de impact van de economie op de natuur wordt tot een minimum teruggebracht. In de praktijk ligt het ingewikkelder. Als Nederland zijn ambities wil waarmaken – de regering wil een volledig circulaire economie in 2050 – zullen duizenden kleine en grote bedrijven in de komende jaren moeten omschakelen naar een nieuw businessmodel. Dat staat in een onlangs uitgebracht publicatie van ABN AMRO.

Het mkb is de motor van de Nederlandse economie en daarmee cruciaal in de transitie naar een circulaire economie. Een beweging richting circulariteit in dit segment kan voor een revolutie zorgen. Maar het mkb is zeer divers en iedere sector heeft te maken met een breed en uitdagend krachtenveld. De transitie naar een circulaire economie is noodzakelijk, ook in Nederland. De overheid erkent dit en presenteerde vorig jaar het rijksbrede programma ‘Nederland Circulair in 2050’. Hierin schetst het kabinet hoe we onze economie kunnen ombuigen naar een duurzaam gedreven, volledig circulaire economie in 2050.

ABN AMRO beschrijft in haar publicatie onder andere mogelijke verdienmodellen in de circulaire economie. Je kunt de publicatie hieronder downloaden.
Ċ
Sven Heins,
23 aug. 2017 04:40
Comments