Actueel‎ > ‎

Studenten helpen bedrijven bij verkenning in de circulaire economie

Geplaatst 16 okt. 2015 00:22 door Sven Heins   [ 16 okt. 2015 00:26 bijgewerkt ]
Steeds meer bedrijven maken kennis met de Circulaire Economie (CE); een economie met gesloten kringlopen en nieuwe business modellen die bedrijven kansen geven. Er komen echter veel vragen bij kijken, bijvoorbeeld over recycling, logistiek, ontwerp en bedrijfscasussen. Studenten kunnen bedrijven (vaak kosteloos) helpen bij een eerste verkenning in de circulaire economie.

Studenten van HBO-opleidingen en universiteiten voeren voor hun vakken vaak opdrachten uit. Veel van deze opdrachten hebben betrekking op aspecten van de circulaire economie. Studenten gaan voor deze opdrachten langs bij hun docent die vervolgens opdrachten zoekt voor de studenten. Als bedrijven die opdrachten aanleveren, kunnen bedrijven een eerste verkenning in de circulaire economie maken.

Opdrachtenoverzicht op cestudent.nl
Op de website www.cestudent.nl staat een overzicht van die opdrachten. Bedrijven kunnen opdrachten  opsturen aan de desbetreffende docent, die in het overzicht staat. De website is een initiatief van het Kennisplatform Duurzaam Grondstoffenbeheer.

Ga naar www.cestudent.nl


Comments