Actueel‎ > ‎

Neem deel aan het bedrijvenprogramma op 24 en 25 mei in Luxemburg

Geplaatst 4 apr. 2018 06:37 door Koninklijke Metaalunie   [ 4 apr. 2018 06:40 bijgewerkt ]
Bent u een innovatief bedrijf actief op het gebied van duurzaam en/of circulair ondernemen en wilt u zakendoen in Luxemburg? Neem dan deel aan het bedrijvenprogramma op 24 en (optioneel) 25 mei dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Luxemburg organiseert.

Stientje van Veldhoven, de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, zal bij een deel van het bedrijvenprogramma aanwezig zijn. Het bedrijvenprogramma loopt parallel aan het staatsbezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Luxemburg. De Koning en de Koningin nemen deel aan enkele programmaonderdelen van het bedrijvenprogramma.

Duurzame en circulaire economie
Hoewel Luxemburg op slechts enkele honderden kilometers van Nederland ligt, is het voor veel Nederlandse bedrijven een vrij onbekende markt. Luxemburg biedt echter vele mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Het hoofdthema van dit bedrijvenprogramma is duurzame en circulaire economie, waarbij het programma met name ingaat op de subthema’s ‘transport, logistiek en smart mobility’ en ‘circulaire economie in de stad (zoals smart housing, bouw en afvalmanagement)’.

Duurzame en circulaire economie is een belangrijk onderdeel van de economische strategie van Luxemburg. Onder de naam Third Industrial Revolution zette Luxemburg zich vorig jaar internationaal op de kaart met de organisatie van de tweede editie van de Circular Economy Hotspot. De eerste editie vond eerder in Nederland plaats. Dankzij zijn centrale ligging tussen Duitsland, Frankrijk en België heeft Luxemburg zich tevens als belangrijke speler op het gebied van transport en logistiek ontwikkeld.

Voor wie
Dit bedrijvenprogramma staat open voor alle innovatieve bedrijven en kennisinstellingen die zich binnen de duurzame en/of circulaire economie bezig houden met:
  • Smart en green mobility, logistiek en infrastructuur
  • Circulaire economie in de stad (zoals recycling, upcycling, afvalmanagement, bouw en smart housing)
> Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van RVO.

Comments