Actueel‎ > ‎

Meldpunt Belemmeringen circulaire economie Noord-Holland staat tot 1 mei voor u open

Geplaatst 6 apr. 2018 06:57 door Koninklijke Metaalunie   [ 6 apr. 2018 07:00 bijgewerkt ]
Bedrijven in Noord-Holland kunnen zich tot 1 mei 2018 bij de provincie melden als zij door regels van de provincie of een gemeente worden gehinderd in het (her)benutten van hun productieresiduen en andere reststromen. Die (her)benutting kan op het bedrijf zelf plaatsvinden. Maar het is ook mogelijk dat een ander bedrijf de stoffen of materialen goed kan gebruiken.

Reststroom niet altijd afval
Soms wordt een waardevolle reststroom voor ‘afval’ aangezien. Is dat onterecht? Meld het dan! De provincie gaat samen met u naar een circulaire oplossing zoeken voor waardevolle reststromen die volgens u door overbodige regels onnodig uit de kringloop ‘weglekken’. Belemmeringen kunnen te maken hebben met milieuregels of met ruimtelijk beleid, juridisch of logistiek zijn of zelfs voortkomen uit onduidelijke communicatie met de overheid.

Meld ze allemaal!
Aanmelden kan via een contactformulier. Na aanmelding neemt de provincie zo snel mogelijk contact op en wordt het verdere traject besproken. Koninklijke Metaalunie is natuurlijk ook benieuwd naar uw meldingen. Stuur uw melding daarom a.u.b. ook naar grondstoffen@metaalunie.nl.
Comments