Actueel‎ > ‎

IndustrieTOP 2016: Van Smart Industry naar Smart Circularity

Geplaatst 7 jun. 2016 06:48 door Koninklijke Metaalunie   [ 7 jun. 2016 06:49 bijgewerkt ]

Onlangs vond in Zwolle de tweede IndustrieTOP voor industriële ondernemers uit Midden-Nederland plaatsmet als hoofdthema ‘Van Smart Industry naar Smart Circularity. Bekijk een beeldimpressie van deze geslaagde bijeenkomstOnder leiding van dagvoorzitter Rens de Jong werd plenair gediscussieerd over de kansen die het Circulair Ondernemen biedt.

De keynote presentatie over NieuweBusiness Modellen, door een bevlogen Jan Jonker, gaf de zaal een brede inkijk in de verdienmogelijkheden die het Circulair Ondernemen biedt (‘circulair ondernemen is vóór alles het slim met elkaar organiseren van duurzame oplossingen en het duurzaam maken van de hele keten!’). 

ING weet de boodschap van Jan Jonker nog meer verdieping te geven door het aanreiken van praktische tips en voorbeelden in de ING studie ’vanproductverkoop naar duurzame klantoplossing´.  Diverse media hebben de belangrijkste bevindingen van deze studie (die tijdens de IndustrieTOP is gepubliceerd) benoemd.

In de deelsessies is door de tafelvoorzitters en de aanwezige ondernemers vervolgens stevig gediscussieerd over de vier subthema’s (i.c. verdienmodellen, ketenprocessen, afval en energietransitie). En in concrete prikkelende FD-headlines (zie verder) hebben vijf tafels de kernboodschap van hun discussie met enthousiasme plenair gepitcht.

Comments