Actueel‎ > ‎

Finale test Grondstoffenscanner

Geplaatst 23 mrt. 2017 03:31 door Koninklijke Metaalunie   [ 24 mrt. 2017 08:23 bijgewerkt ]
De leveringszekerheid van grondstoffen voor het Nederlandse bedrijfsleven staat in toenemende mate onder druk. De prijzen stijgen. Deze ontwikkelingen zullen naar verwachting de komende jaren en decennia doorzetten. Ook Nederland heeft daarmee te maken. Onder aanvoering van het Ministerie van Economische Zaken, FME en Koninklijke Metaalunie is het initiatief genomen om een Kennisplein in te richten teneinde het bedrijfsleven hierover te informeren.

Grondstoffenscanner
Belangrijk onderdeel van dit Kennisplein is de Grondstoffenscanner; een web-based tool waarmee de beschikbare gegevens aan het Nederlandse bedrijfsleven ter beschikking gesteld worden.

Het doel van de tool is dat Nederlandse bedrijven daarmee:
  • inzicht krijgen in de grondstoffen die ze gebruiken,
  • een op het eigen bedrijf gerichte risicoschatting kunnen maken,
  • een handelingsperspectief krijgen om eventuele risico’s te verkleinen.
In de loop van 2017 wordt de tool breed gelanceerd. De ontwikkeling van de Grondstoffenscanner is bijna voltooid. Voordat het ontwerp wordt vastgelegd, willen wij u graag als eerste de laatste stand van zaken laten zien en laten werken met de tool. Uw ervaringen zijn van grote betekenis voor de verdere ontwikkeling van de tool.

Twee workshops
Daarvoor organiseren wij twee workshops te weten op:
  • -Woensdag 19 april van 16.00 tot 18.30 in bij TNO in Den Haag en op
  • Vrijdag 21 april van 16.00 tot 18.30 bij de TNO-vestiging in Utrecht.

Per workshop heeft TNO plaats voor 10 deelnemers. U kunt tijdens de workshop zelf de tool gebruiken, en direct antwoord krijgen op uw vragen. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor een van de workshops (o.v.v. naam en gewenste workshop-moment) door te reageren naar Jeanet Gieskens van TNO, e-mail: jeanet.gieskens@tno.nl.

Zie hier ook bijgaande uitnodiging (PDF van TNO)
Ċ
Koninklijke Metaalunie,
23 mrt. 2017 03:31
Comments