Actueel‎ > ‎

Circulaire kansen vanuit ondernemersperspectief

Geplaatst 12 apr. 2017 01:48 door Koninklijke Metaalunie   [ 12 apr. 2017 02:51 bijgewerkt ]
Vooruitlopend op de uitvoering van het Grondstoffenakkoord en de Transitieagenda’s Circulaire Economie (CE) is een onderzoek uitgevoerd naar circulaire handelingsperspectieven voor bedrijven. Het ministerie van Economische Zaken gaf leiding aan het onderzoek, Stichting Adviescentrum Metaal (SAM) heeft het onderzoek uitgevoerd en Koninklijke Metaalunie en FME waren partners vanuit de Circulaire Metaalketen (CMk).

Het rapport ‘Onderzoek Circulaire Business Modellen’ biedt 34 concrete tips voor bedrijven die zich willen richten op de kansen van een circulaire economie. Zowel de eigen bedrijfsvoering als de samenwerking met ketenpartners komt daarbij aan de orde. Het rapport biedt tevens analyses, ideeën en aanbevelingen voor partijen als Rijksoverheid, brancheorganisaties en kennisinstellingen.

De belangrijkste noties: focus op concrete ketens, zet in op transparantie, beoordeel normalisatie als potentieel middel en vergroot kennis en afwegingskaders. De focus van het onderzoek lag dit keer op toepassingsgebieden in de metaal maar in een vervolg kan dezelfde methode ook naar andere gebieden worden uitgebreid. Het rapport kunt u hieronder downloaden.

(Zie ook bericht van 29 november 2016 in deze rubriek evenals het bij dat bericht te downloaden TNO-rapport als basis voor het nieuwe onderzoek.)

Meer informatie over het rapport

m.c.e.kitsnieuwenkamp@minez.nllevels@metaaladvies.nlwyfker@metaalunie.nlrobert.van.beek@fme.nl.

Ċ
Koninklijke Metaalunie,
12 apr. 2017 01:48
Comments