Actueel‎ > ‎

3-daagse workshop: Creating business through circular design

Geplaatst 3 jul. 2018 02:00 door Koninklijke Metaalunie   [ 4 jul. 2018 01:57 bijgewerkt ]
In samenwerking met Circulaire Metaalketen organiseert CIRCO een 3-daagse workshop op 26 september, 10 en 31 oktober 2018. De focus ligt hierbij op elektrische en elektronische apparaten. Tijdens deze workshop kom je erachter wat de beste circulaire waardepropositie is voor jouw product en onderneming.

In elektrische en elektronische apparaten zit nog veel meer waarde als het ingezameld wordt voor recycling. Denk bijvoorbeeld aan ICT- en huishoudelijke apparatuur, maar ook aan elektronische componenten in machines, apparaten en verlichting. Deze apparaten en componenten hebben vaak een hoge omloopsnelheid en bevatten kritieke materialen met een relevante milieu-impact.

Europese regelgeving, zoals WEEE II, gaat er steeds meer op sturen om de materialen en componenten in deze apparaten beter te benutten. Bedrijven kunnen meer waarde benutten over de hele levenscyclus door zowel intern als met leveranciers producten maximaal circulair te maken, door bijvoorbeeld reparatie, refurbish en hergebruik. Ook modulariteit en standaardisatie dragen bij aan betere onderlinge uitwisselbaarheid. Een doordachte keuze waarop nieuwe apparatuur wordt aangeschaft is ook bepalend voor levensduurverlenging van apparaten, net als het ontwikkelen van nieuwe klant-leverancier relaties. Denk bijvoorbeeld aan lease, huur of betaal-per-gebruik modellen.

Maar welke actoren en activiteiten zijn van belang om deze waardebenutting beter te gaan organiseren? En wat betekent dit voor het huidige ontwerpproces? Door het systematisch én creatief stellen en beantwoorden van dergelijke vragen, kom je erachter wat de beste circulaire waardepropositie is voor jouw product en onderneming.

Bent u geïnteresseerd? Lees dan de uitgebreide informatie in de onderstaande bijlage en meld u aan!
Ċ
Koninklijke Metaalunie,
3 jul. 2018 02:00
Comments