Actueel‎ > ‎

234.117 euro voor deelproject ‘Circulaire Metaalketen’

Geplaatst 1 aug. 2016 07:33 door Koninklijke Metaalunie
Een van de deelprojecten binnen het door Koninklijke Metaalunie getrokken project Circulaire Metaalketen heeft subsidie gekregen van het nationaal regieorgaan praktijkgericht onderzoek SIA. Onderzoekers van Avans Hogeschool hebben € 234.117 financiering gekregen voor het project ‘Hoger op de Ladder’. Het project gaat in het najaar van 2016 van start en heeft een looptijd van 2 jaar. 

Hoger op de ladder is een onderzoek dat hergebruik van staal in de staalbouwketen moet stimuleren. Lector Jan Jurriëns leidt het project samen met associate lector Han van Son. Hergebruik van staal zet de ‘gevangen energie’ in gebruikte grondstoffen, verbruikte brandstof en ingezette arbeid telkens opnieuw in. Dat verbruikt dus minder nieuwe energie dan recycling en levert daardoor minder milieudruk op. 

Om hergebruik beter mogelijk te maken moeten verschillende drempels overwonnen worden. Om deze drempels te overwinnen voert het Expertisecentrum Sustainable Business van Avans Hogeschool onderzoek uit in samenwerking met de projectpartners. Dat zijn 12 bedrijven in de staalbouwketen, waarvan twee grootbedrijven, TU Delft, de Vereniging Bouwen met Staal en Metaalunie.
Comments